dilluns, 8 de setembre del 2014

Castell de Florejacs, Ubicació Espectacular dels Tallers

Si l'altre dia et donava a conèixer més detallets sobre Florejacs, el poble on estarem durant el cap de setmana de l'11 i 12 d'octubre avui vull parlar-te del Castell de Florejacs, el lloc on farem totes les activitats del cap de setmana, tant els tallers com el concert, etc. Una ubicació espectacular que no et pots perdre!!!! no ho trobes genial?? :D

El Castell de Florejacs és un castell que pertany des del segle XI a la mateixa família. Els avis d'Uly Jaumandreu (l'actual coordinadora del castell), Rosario de Febrer i Sanllehi, juntament amb el seu marit José Maria de Balanzó Echevarria es van encarregar de la reconstrucció de l'edifici, la mare d'Uly,  Rosario de Balanzó i de Febrer el va heretar i amb el seu marit Robert Jaumandreu Marimón es van dedicar tota la seva vida a convertir-lo en un castell habitable i també en museu. Actualment l'Uly Jaumandreu de Balanzó i la seva família s'encarreguen de cuidar-lo, protegir-lo, difondre la seva existència i història mitjançant diverses activitats com per exemple les que nosaltres farem! Entre d'altres perquè estan preparant programació de més cosetes per fer durant tot l'any, estigues al cas! :)

 Per saber una mica d'història sobre l'edifici et diré que els primers testimonis documentals del Castell de Florejacs són del segle XI. Un dels primers senyors del castell va ser Galzaràn Erimà, que va ser capturat l'any 1110 durant les creuades i va haver d'empenyorar el castell per pagar el rescat. Un fet curiós és que la fortalesa s'ha mantingut sempre en mans de la mateixa família. A la mateixa població de Florejacs hi trobem un altre castell, el Castell de les Sitges, que es troba fora del municipi, en canvi el de Florejacs està dins. Ben a prop hi ha també l'església neoclàssica de Santa Anna. 
 La part vella del poble està tancada dins un recinte que segueix la forma del que va ser la muralla del castell medieval. La part que es conserva de la fortificació és el conjunt format per una torre del segle XIV i la base de la muralla, segurament del segle XI, sobre la qual hi ha construïda una casa senyorial del segle XVI.
El poble de Florejacs a l'edat mitjana no existia, només hi vivien els habitants del castell i un número reduït de persones del servei. Va ser cap al segle XVI, aprofitant una època de bonança econòmica que van decidir construir, aprofitant la muralla, una gran casa amb finestres cap al camp, al costat de la torre ja existent i que es conserva com a símbol de senyoria, integrada a la vivenda i amb una obertura d'una gran balconada. 
A partir d'aquest moment, es va anar autoritzant a persones de la seva confiança a construir cases aprofitant la muralla. D'aquesta manera va començar a desenvolupar-se la població de Florejacs, que l'any 1715 tenia 18 cases i a principis del segle XX una cinquantena i més de 200 habitants. 
Florejacs i l'entorn del Castell és un lloc idíl·lic, passejar pels carrers pots respirar l'ambient i viatjar fins temps passats, imaginar-te com devia ser en l'època de la seva major esplendor.
Les portes del castell ens fan intuir el que després dins veurem, per exemple l'habitació Sanllehi, juntament amb totes les pertinences que van deixar en herència, la Sala llarga, la Sala d'armes, la bodega, la presó, el passadís secret, etc.Tu te n'adones? scrapejarem dins les estances d'un edifici així!!!! :D
Per unes escales situades a l'entrada s'arriba a la planta noble, una planta on hi ha principalment saletes i salons. Des del Saló hall hi ha un altre tram d'escales que porten a una sala de la planta alta i que està decorada amb armes i dona accés a d'altres dependències.
Per altra banda, en el cas dels mobles, s'han conservat les peces autèntiques de segles passats. D'aquesta manera, el recorregut per les diverses estances permeten al visitant poder contemplar mobles i objectes que provenen de totes les èpoques a partir del segle XVI, agrupats en conjunts ordenats harmònicament i adaptats a la vida familiar, perquè és un Castell que té funció de residència viva, no de museu estàtic. Pots consultar més informació del Castell a la seva pàgina de Facebook.
Si no et vols perdre l'oportunitat única de poder passar un cap de setmana en un poble màgic i fent activitats creatives genials dins d'aquest castell amb tant d'encant, apunta't!!! :) les places són limitades!!

I si vols estar al dia de totes les novetats sobre aquesta Escapada i d'altres activitats


5 comentaris:

  1. QUIN LLOC MES ESPECTACULAR!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí!!!!!! :D és molt xulo!!! anima't a venir!! serà la bomba!! :)

      Elimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Respostes
    1. Hola! a l'apartat de PREUS tens tota la informació :) durant aquesta setmana i els següents dies anirem donant més detalls explicant més a fons tot el que s'anirà fent. SI vols pots apuntar-te a la newsletter per estar al dia de tot.
      Gràcies!!

      Elimina