dimecres, 27 d’agost del 2014

Cap de Setmana de Tallers en una Ubicació d'Encant

Ja va sent hora de donar algunes pistes de com serà aquest Cap de Setmana Creatiu, oi? :) 
Així que avui m'agradaria parlar-te de la població on ho farem, serà a Florejacs, una població realment singular, màgica, amb un encant espectacular i... molt petiteta i bonica, sinó segueix llegint!

Florejacs forma part del municipi de Torrefeta i Florejacs a La Segarra (província de Lleida), entre els barrancs del Joncar i del Gravat, afluents del Sió. És un lloc molt ben situat i és un dels motius que em van fer decidir per aquest municipi, ja que queda una mica al mig de tot arreu, està a una hora de distància de Lleida, a una hora i mitja de Barcelona i Tarragona i a dues hores de Girona. 


Encara que el poble entra dins la història amb la conquesta per part del Comtat d'Urgell de les terres de la Plana de Guissona, a la població hi trobem vestigis antics que daten dels temps dels ibers i els romans. Florejacs també té un castell, sí, i és el lloc on farem els tallers!!!! espectacular, no? ;) 
Bé, doncs els orígens del Castell de Florejacs es remunten al segle XI en el moment que el va ocupar les hosts d'Arnau Mir de Tost i posteriorment, serà reconstruït, moment en el qual es construeix la fortalesa i es dóna inici al nucli actual. Amb el pas dels anys tota la construcció emmurallada ha anat evolucionant i ha donat lloc a les diverses cases que els habitants han anat construint.

Així doncs, Florejacs conserva l'estructura medieval i molts elements de l'època de la conquesta, etc. Com et comentava, és un poble molt tranquil, amb un patrimoni històric i cultural molt ric, ja que a part del Castell de Florejacs i tota l'estructura de la població també té molt a prop el Castell de les Sitges, molt interessant de visitar. Les vistes són un altre dels seus encants, és espectacular!!! i que et permet fer d'altres activitats per gaudir d'aquests paisatges com per exemple rutes en bicicleta o a cavall o diverses rutes de senderisme.



 A més a més, tot i ser un poble petitet i actualment en creixement (diverses famílies hi estan anant a viure pel seu encant, encara però són pocs, si no m'equivoco, a hores d'ara són 8 persones!) tenen l'associació de veïns Colla de Florejacs i organitzen activitats tant interessants com la coneguda Fira de les Flors, la Festa major, una Colla gegantera, etc.

I fins aquí aquesta introducció perquè coneguis una mica més l'entorn i la població on estarem durant dos dies :) En els propers dies et donaré a conèixer més detalls dels llocs on farem els tallers i ens allotjarem, un autèntic paradís :D

Què t'ha semblat el lloc? t'agrada?? 


Ah! i si vols estar al dia de tot...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada